Jahodová bublanina
Jelikož je léto a k létu samozřejmě patří ovoce a dobroty z něj, rozhodla jsem se využít jahod, které jsme si byly s mamkou nasbírat na samosběru. Jsem člověk, kterého dost ovlivňují sociální sítě, a poněvadž každý den na instagramu vidím zdravé bublaniny, rozhodla jsem se také nějakou vyzkoušet. Dopadla skvěle a chuťově je výborná, určitě vyzkoušejte.
Ingredience:
➝1 hrnek pohankových vloček
➝1/2 hrnku ovesných otrub
➝1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
➝ovoce (jahody, meruňky, borůvky, rybíz)
➝2 vejce
➝1 prášek do pečiva
➝špetka soli
➝3/4 hrnku acidofilního mléka
➝3 Pl třtinového cukru
➝1 Pl skořice
➝2 Pl rostlinného oleje
Postup:
Předem si zapneme troubu na 180°. Pohankové vločky rozemeleme na jemno, přidáme ovesné otruby, celozrnnou žitnou mouku, vejce, prášek do pečiva, špetku soli, acidofilní mléko, třtinový cukr, olej a skořici. Vše smícháme a nalijeme do pekáčku, který si předem vyložíme pečícím papírem. Podle libosti na těsto naskládáme ovoce a dáme péct na 30 minut do trouby.
Ingredience:
➝1 hrnek pohankových vloček
➝1/2 hrnku ovesných otrub
➝1/2 hrnku celozrnné žitné mouky
➝ovoce (jahody, meruňky, borůvky, rybíz)
➝2 vejce
➝1 prášek do pečiva
➝špetka soli
➝3/4 hrnku acidofilního mléka
➝3 Pl třtinového cukru
➝1 Pl skořice
➝2 Pl rostlinného oleje
Postup:
Předem si zapneme troubu na 180°. Pohankové vločky rozemeleme na jemno, přidáme ovesné otruby, celozrnnou žitnou mouku, vejce, prášek do pečiva, špetku soli, acidofilní mléko, třtinový cukr, olej a skořici. Vše smícháme a nalijeme do pekáčku, který si předem vyložíme pečícím papírem. Podle libosti na těsto naskládáme ovoce a dáme péct na 30 minut do trouby.
Komentáře
Okomentovat