Třešňový jáhelník

Dnes mě opět chytla pečící nálada, a tak jsem si pro vás připravila recept na skvělý třešňový jáhelník.

Budeme potřebovat: 

→ 230 g jáhel
→ 2 vejce
→ sirup (agávový, javorový nebo med)
→ 150 g třešní
→ 1 jablko
→ 1 PL skořice
→ 2 PL kakaa
→ 50 g oříšků
→ sůl

Postup:

Jáhly opláchneme, osolíme, zajileme vodou a vaříme dokud nezměknou. Po uvaření je necháme cca 15 minut vychladnout. Po vychladnutí do nich přidáme vypeckované třešně, oříšky, 2 žloutky, sirup, nastrouhané jablko, kakao, skořici a pomalu do něj vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. 
Těsto vlijeme do pekáčku,který si vyložíme pečícím papírem a pečeme v troubě na 180° asi 30 - 35 minut.




Komentáře

Oblíbené příspěvky