Ovocné knedlíky z ovesných vloček
Mám pro vás skvělý tip na sladké, jednoduché a hlavně zdravé mlsání. Knedlíky se skvěle hodí jako oběd, protože jsou dosti syté.
Ingredience:
→ 250g jemné ovesné vločky
→ ovoce (jahody, broskve, meruňky, borůvky)
→ 1 bílý jogurt
→ 1 vejce
→ 4 PL sirupu (agávový, javorový, med)
→ 1 PL mleté skořice
→ 50g ořechy (vlašské, lískové)
→ špetka soli
Těsto mi vyšlo na 8 menších knedlíků.
Postup:
Nejprve si dáme do hrnce vařit vodu. Poté rozmixujeme ořechy. Směs nám bude nahrazovat mouku, do které postupně přidáme ovesné vločky, bílý jogurt, vejce, sirup, skořici a špetku soli. Vše promícháme a vznikne nám lepkavé těsto, do kterého začneme balit ovoce, já osobně jsem zvolila jahody. Vytvoříme menší knedlíčky, které dáme vařit do vroucí vody na cca 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Knedlíky podáváme s bílým jogurtem a skořicí.
Ingredience:
→ 250g jemné ovesné vločky
→ ovoce (jahody, broskve, meruňky, borůvky)
→ 1 bílý jogurt
→ 1 vejce
→ 4 PL sirupu (agávový, javorový, med)
→ 1 PL mleté skořice
→ 50g ořechy (vlašské, lískové)
→ špetka soli
Těsto mi vyšlo na 8 menších knedlíků.
Postup:
Nejprve si dáme do hrnce vařit vodu. Poté rozmixujeme ořechy. Směs nám bude nahrazovat mouku, do které postupně přidáme ovesné vločky, bílý jogurt, vejce, sirup, skořici a špetku soli. Vše promícháme a vznikne nám lepkavé těsto, do kterého začneme balit ovoce, já osobně jsem zvolila jahody. Vytvoříme menší knedlíčky, které dáme vařit do vroucí vody na cca 8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Knedlíky podáváme s bílým jogurtem a skořicí.
Komentáře
Okomentovat